Top Bodem

Startschot voor 'Nul-op-de-meter' startersproject in Ermelo

'Nul-op-de-meter' startersproject

Met de onthulling van zonnepanelen op de bouwkeet is de bouw van het nieuwbouwproject Groevenbeek Noord in Ermelo op 19 februari officieel gestart. Groevenbeek Noord krijgt 39 duurzame en zeer betaalbare ‘nul-op-de-meter’-woningen. Met de zonnepanelen op de bouwkeet laat Van Wijnen zien dat het bouwen van duurzame projecten begint bij een duurzame bedrijfsvoering.

 

De woningen met verkoopprijzen van € 161.000,- tot € 179.000,- vrij op naam worden voorzien van maar liefst 23 zonnepanelen per woning. Verder is het passiefhuis-principe toegepast, wat betekent dat de woning extra geïsoleerd is en voorzien is van driebladig glas. De in- en uitgaande energiestromen voor verwarming van de woning, verwarming van het water, maar ook het gebruik van huishoudelijke apparatuur, inclusief verlichting, zijn op jaarbasis per saldo nul. De toepassing van dit duurzaamheidsconcept op deze schaal en in dit prijssegment maakt dit project uniek in Nederland.

'Nul-op-de-meter' startersproject

Toekomstige bewoners zijn voornamelijk starters uit Ermelo. De belangstelling was vele malen groter dan het aantal te vergeven woningen en de roep om herhaling van dit positief ontvangen concept is dan ook groot. Ook vanuit omliggende gemeenten is al belangstelling getoond.

Na oplevering van de woningen blijven Van Wijnen en de gemeente Ermelo betrokken om de duurzaamheidsmaatregelen te monitoren. Hiervoor wordt één woning uit het project tijdelijk ingericht als demonstratiewoning.

Het project is ontwikkeld door Van Wijnen Projectontwikkeling Midden B.V. in samenwerking met de gemeente Ermelo en diverse Ermelose ondernemers. Van Wijnen Harderwijk B.V. verwacht de eerste bewoners rond augustus 2015 de sleutels te kunnen overhandigen. Meer informatie over het project kunt u terugvinden op www.groevenbeeknoord.nl. Ook kunt u ons volgen op Facebook Groevenbeek Noord en op Twitter @starteninermelo.

 - Webdesign & Webdevelopement Artenweb.nl